CHROMABOND QuEChERS Mix II MgSO4-Extraksiyon-Mix'ten oluşur - 6 g MgSO4 - 1,5 g Na-Asetat ayrı ayrı tartılır ve 15 ml'ye doldurulur
CHROMABOND® QuEChERS ekstraksiyon tamponu karışımları / temizleme karışımları
QuEChERS yöntemi ve ön karışımları
Anastassiades ve diğerleri tarafından geliştirilmesinden birkaç yıl sonra. QuEChERS yöntemi, GC-MS veya LC-MS ile gıdalardaki pestisit kalıntılarının belirlenmesinde lider bir konum kazanmıştır ve bu sayede güçlü matrisle kontamine olmuş numunelerin hızlı ve ucuz bir şekilde temizlenmesini sağlar.
Gıda numunelerinin standart temizliği
10 g numune, 10 ml asetonitril ile homojenize edilir. Dahili standart eklendikten sonra numune 4 g MgSO4 ve 1 g NaCl ile çalkalanır ve ardından santrifüjlenir. 1 ml süpernatana 25 mg CHROMABOND® Diamino ve 150 mg MgS04 eklenir ve tekrar çalkalanır. Santrifüjden sonra süpernatant GC/MS'ye enjekte edilir.
Gıda numunelerinde pestisitlerin belirlenmesi için numune hazırlama için ekstraksiyon karışımları.
MACHEREY-NAGEL, ayrı ayrı tartılmış ve önceden karıştırılmış bir dizi tampon ve ekstraksiyon sunar. karışımlar, farklı numune matrisleri için özel olarak oluşturulmuştur.
Mix I ve Mix II, ekstraksiyon karışımlarıdır, Mix III ila Mix VI, temizleme karışımlarıdır.
Gıda numuneleri, Mix I veya Mix ile ekstrakte edilecektir. II.
Daha sonra aşağıdaki karışımlardan biri ile saflaştırılacaktır:
-Mix III (düşük yağ içerikli numuneler; örneğin elma, çilek),
-Mix IV (orta derecede klorofil ve karotinoid içeriği; örneğin havuç, marul),
-Mix V (yüksek klorofil ve karotinoid içeriği; örneğin dolmalık biber, ıspanak),
-Mix VI (yüksek yağ içeriği; örneğin avokado).
Her karışım 15 ml'lik bir santrifüj tüpünde önceden paketlenmiştir. 50 parçalık paket.
Açıklama Mix II Acetat-Extraksiyon-Mix
Hacim 15 ml
Bileşim 6g MgSO4, 1.5g Na asetat